Blogi suomeksi

Miksi unet ovat välillä todella outoja?

Onko unesi olleet outoja viime aikoina? Ehkäpä niitä on enemmän kuin ennen? Tai ehkä ne ovat niin ahdistavia ettet oikein halua enää mennä nukkumaan? Tai oletko muuten vain nukkunut tosi huonosti ja levottomasti?

Elämme valtavaa muutoksien aikaa, ja olen monilta kuullut viime aikoina että nukkuminen ja unet ovat olleet hankalia ja hämmentäviä, pelottaviakin. Itse olen myös nähnyt mitä kummallisimpia, myös ahdistavia unia, ja käynyt yön aikana läpi vaikka mitä.

Usein käy nimittäin niin että kun emme päivän aikana käsittele asioita, ne tulevat sitten uniin kun olet rentoutuneempi ja muurisi ovat alhaalla. Sama pätee entiteetteihin, siksi niitä tuntuu olevan enemmän läsnä yöllä. Lisää siitä miksi entiteetit tuntuvat olevan aktiivisempia yöllä täällä.Se mitä välttelet, kolkuttelee jatkuvasti ovellasi, varsinkin nyt.

Jos siis kaipaat parempia unia, ala käydä läpi asioita päivän aikana. Ota pieni hetki sivuun joka päivä, jolloin käytät niitä työkaluja mitä sulla on käytössä muuttaaksesi asioita, ollaksesi läsnä itsesi kanssa ja huomioidaksesi kaiken sen mitä on esillä. Nyt on sen aika.

Näin olen itse tehnyt, käyttäen Accessin erilaisia työkaluja (sanallisia, kysymyksiä, tyhjennyslauseita, kehoprosesseja, Barseja, kuin myös kuunnellut äänitteitä), ja aina kun teen sen päivän aikana, nukun yön paremmin.

Mitä uutta voit nyt huomioida?
Mikä on nyt mahdollista, mikä ei ennen ollut?
Miten voit antaa itsellesi tilaa tänään?
Mitä muutosta voit sallia, mitä olet ehkä ennen vastustellut?
Mitä olet vältellyt? Ehkäpä nyt on aika ja tila katsoa sitä silmiin ja vetää se välttelemisen verho, mikä tekee siitä mörön, alas?