Blogi suomeksi

Ystävällisyys itseä kohtaan

Kaikki ei mene aina suunnitelmien mukaan, mutta mitä jos se mitä tapahtuu on juuri mitä tarvitset? Hyvä kysymys niihin hetkiin kun asiat ei suju kuten toivoit on “Mikä tässä on oikein mitä en tajua?“. Tästä esimerkkinä alla oleva tarina tältä viikolta:

Eräs asiakas oli varannut ajan hoitoon, ja odotti sitä kovasti. Hän oli tulossa pidemmältä ja varannut reippaasti aikaa ajomatkaan, mutta sitten navigaattori sekoili ja sää oli huono, mikä johti siihen että hän ei ehtinyt sessioon. Tämä harmitti sekä matkan takia että koska seuraava mahdollisuus siirtyi niin pitkälle ulkomaan matkani takia.

Juttelimme puhelimessa, ja mieleeni muistui ne ajat kun olin juuri löytänyt Accessin työkalut ja halusin muuttaa kaiken HETI. Tiesin että muutos oli mahdollista, ja halusin sen kaiken NYT. Olin usein turhautunut ja ärsyyntynyt ja mietin mitä tein väärin kun kaikki ei heti ollut täydellistä, varsinkin kun niin monet asiat muuttuivat todella nopeasti, mutta kuitenkin oli asioita jotka eivät millään menneet eteenpäin.

Vuosien varrella on tullut enemmän sallivuutta ja ystävällisyyttä itseä ja tätä muutoksen prosessia kohtaan. Asiat muuttuvat ja valitsen asioita sitä mukaa kun niin valitsen. Ei yhtään aikaisemmin. Ja erityisesti kun jokin asia, jota olin vuosikausia yrittänyt muuttaa, yhtäkkiä muuttui, tajusin että kaikki mitä kysyn ja pyydän ja mitä kohti menen tulee toteutumaan. Ei sillä aikataululla, mikä perustuu omaan kontrolliini, vaan äärettömien mahdollisuuksien aikataululla.

Loppujen lopuksi onko sillä väliä milloin tarkalleen jokin asia tapahtuu? Jos olet ollut jumissa vuosikausia, onko siitä eteenpäin pääsemisen ajalla väliä, vai onko tärkeintä se että tulet pääsemään eteenpäin jos vain jatkat siihen suuntaan?

Ei kiirettä, ei stressiä, ei puskemista, vaan jatkuva, hellä ja nautinnollinen liike eteepäin, rentoudesta käsin.

Yksi lempparilainaus on aina ollut alla oleva ote Jack Kerouacin Matkalla -kirjasta. Siinä kaksikko on matkalla ja juuri liftannut pariskunnan kyytiin:

Katso nyt noita tuolla edessä etupenkillä. He miettinyt paljonko rahaa menee bensaan, millainen on sää, milloin he pääsevät perille, pääsevätkö he perille – ja koko ajan he kuitenkin pääsevät perille