Blogi suomeksi, Keho

Osaatko kuunnella kehoasi?

Tästä puhutaan paljon! Monissa piireissä sanotaan että pitäisi kuunnella kehoa, mutta mistään en koskaan saanut kunnollisia ohjeita siihen että miten ihmeessä sitä kehoa kuunnellaan tai mistä tietää mikä todella on kehon kommunikointia. Kunnes löysin Access Consciousnessin ja kehoprosessit!

Yksi syy hankaluuteen kehon kanssa kommunikoinnissa on se että suurimmalla osalla ei ole juurikaan yhteyttä omaan kehoonsa. Tätä ei juurikaan opeteta missään, enemmänkin opetetaan että kehosi on ongelma, se haluaa vääriä asioita, se toimii väärin, näyttää väärältä – kaikenlaisia tuomitsemisia ja jatkuvaa arvostelua.

Tämä kaikki luo muurin sinun ja kehosi välille, niin että vaikka elättekin elämää yhdessä, olette todella kaukana toisistanne. Silloin tulee helposti konflikteja, ja sinusta saattaa tuntua että kehosi jättää sinut pulaan; tulee kipeäksi juuri kun loma alkaa, näyttää väsyneeltä tärkeässä tilaisuudessa, kolottaa ja särkee, eikä anna sinun nukkua tai olla hereillä silloin kuin haluaisit.

Toinen ongelma on että monet luulevat että kehon kommunikaatiota on kun luet artikkeleita ja kuuntelet muiden ohjeita siitä mitä sinun kehosi pitäisi syödä, miten liikkua, nukkua yms. Tämä ei ole SINUN kehosi kommunikaatiota eikä välttämättä toimi millään tavalla sinun uniikille kehollesi. Vaikka jokin dietti, urheilumuoto tai lisäaine toimisikin jollekin toiselle (tai monelle toiselle) tai olisi kuinka paljon tahansa tieteellisesti tutkittu, ei tarkoita että se toimii sinun kehollesi.

Jos siis haluat oppia kuulemaan omaa kehoasi, täytyy nuo muilta kuullut neuvot kuin myös kehosi arvostelu heittää iloisesti ovesta ulos. Näin myös itse tein, ja sen sijaan aloin luoda läheisempää suhdetta omaan kehooni, jotta voisin todella käydä sen kanssa keskustelua ja kuulla mitä se sanoo.

Kysy keholtasi mitä se haluaa syödä” ei tarkoita “No se varmaan sanoisi että lautasmallin mukaan ja paljon vihanneksia koska sehän on hyväksi kaikille“. Silloin et ole kysynyt omalta keholtasi, vaan olet täysin jättänyt kehosi huomiotta ja tehnyt muiden näkökulmista tärkeämpiä kuin omasta ja kehosi tietämyksestä.

Kehosi ei myöskään kommunikoi niin kuin ihmiset sanoilla. Se kommunikoi energeettisesti, samaan tapaan kuin eläimet ja pienet lapset, jotka eivät vielä ole oppineet puhumaan. Se kommunikoi niin kuin metsä, kasvit ja puut – sillä sitä se on. Kehosi on luonnon elementti.

Miten sitten luoda erilainen, läheisempi suhde kehoosi? Yksi tärkeä elementti on kehon kanssa läsnä oleminen. Kuinka usein todella olet läsnä kehossasi, tuntien sen jokaisen luun, lihaksen, solun? Kuinka monia kohtia sinulla on kehossasi, joita tuomitset ja arvostelet, ja siten luot erottelua ja muureja välillenne?

Monet kivut ja ongelmat kehossa ovat merkkejä siitä että et ole halunnut olla läsnä kehossasi. Ja sitten kun johonkin kohtaan sattuu, et tietenkään halua olla läsnä sen kanssa vaan yrität vältellä sitä vielä enemmän, luoden jatkuvan kierteen. Sinun ei tarvitse tuomita tai tehdä itseäsi vääräksi sen takia – tunnista vain että tämä on tapa jolla meidät opetetaan olemaan kehojemme kanssa.

Ja sitten voit alkaa kysymään kysymyksiä, kuten

  • Mitä se vaatisi että olisin enemmän läsnä oman kehoni kanssa?
  • Mitä se vaatisi etten tuomitsisi ja arvostelisi itseäni ja kehoani?

Oma elämäni kehoni kanssa muuttui aivan erilaiseksi, kun aloin säännöllisesti vastaanottamaan Access Consciousness kehoprosesseja – näitä aivan erityisiä ja silti todella helppoja ja miellyttäviä hoitoja. Silloin aloin myös kysyä enemmän kysymyksiä keholtani, ilman että päätin etukäteen mikä vastaus piti olla. Tämä loi aivan erilaisen suhteen ja tavan olla kehossa.

Ruokatapani muuttuivat täysin, allergiat ja nukkumisongelmat katosivat, aloin olla paljon tietoisempi kaikesta, ja kumma kyllä aloin myös tienata enemmän rahaa, oppien kehon ja rahan yhteyden. Kehosi on mahtava mahdollisuuksien lähde – jos sallit sen olla sitä, eikä se ongelma miksi maailma ympärillämme sitä väittää.

Mitä jos kehosi voisi olla paras kaverisi ja seikkailu äärettömissä mahdollisuuksissa?

Kuuntele ilmainen kehoyhteyden luomisen harjoitus alla olevasta linkistä

Lisää kehoista ja kehoprosesseista täällä