Blogi suomeksi

Hyvä, paha, raha – ja oman elämäsi luominen

Haluaisitko muuttaa rahatilanteesi? Oletko kokeillut kaikenlaista mutta mikään ei oikein auta? Kuinka kauan kokeilit eri juttuja? Tai ehkäpä yrität vältellä rahaa ajatellen että se on väärin tai ei sisälly tietoisuuteen, samalla kuitenkin toivoen että sitä olisi enemmän.

Rahatilanteen muuttaminen ei ole sprintti, se on maratooni. Eikä sitä voi juosta silmät ummessa.

Se vaatii sitoutumista; ei rahaan, vaan siihen että luot elämästäsi tarpeeksi hauskaa että se inspiroi sinua vastaanottamaan rahaa. Että sallit itsesi valita asioita, jotka eivät ole mukavuusalueella vaan jotakin sellaista, mikä saa sukat pyörimään jaloissasi.

Raha on yksi niistä asioista, joista meillä on VALTAVA määrä toinen toistaan kummempia näkökulmia. Ainoa mitä nuo näkökulmat luovat on ongelmia, puutetta, ahdistusta ja kyvyttömyyden luoda elämästäsi, mukaan lukien rahatilanteesi, sinulle toimivaa. Raha on osa elämistä tässä maailmassa. Kuinka paljon yrität taistella sitä vastaan, sen sijaan että sallisit sen vapaasti virrata? Mitä jos rahan ei tarvitsisi olla ikävää, hankalaa, pelottavaa, kamalaa tai tuhoavaa, vaan yhtä helppoa, elämää luovaa ja samalla merkityksetöntä kuin hengittäminen?

Rahan ongelma meillä hieman erilaisilla olennoilla on usein se, että meille väitetään että rahalla luodaan vain pahoja juttuja. Mutta jos sinulla olisi enemmän rahaa, tuhoaisitko sillä maailman? Vai tekisitkö jotakin, mikä sallisi maailman muuttua? Mihin oikeastaan voisit käyttää rahaa, mikä muuttaisi maailmaa sellaiseksi kuin haluaisit sen olevan?

Mitä jos sinulla olisi niin paljon rahaa että voisit ostaa kaikki maailman sademetsät ja suojella niitä? Tai ostaa sen yrityksen, joka saastuttaa luontoa tai hyväksikäyttää ihmisiä, ja sulkea sen? Tai ostaa sähköyhtiöt ja internetin tarjoajat, ja tarjota kaikille ilmaisen sähkön ja netin? Tai luoda jotakin, mitä ei ole vielä koskaan ollut? Mitkä ovatkaan äärettömät mahdollisuudet, mitä et ole vielä koskaan harkinnut? Niin kauan kun välttelet ja pakenet jotakin, se kontrolloi sinua.

Raha seuraa iloa, ei toisinpäin

Raha itsessään ei ole pahaa, eikä se ole hyvää. Se on vain tapa liikuttaa energiaa.

Oma rahatilanteeni ei ollut huono ennen Accessiä – se oli enemmänkin olematon. Access Bars -koulutus raotti oven vastaanottaa enemmän, ja kun kävin Foundation-koulutuksen, sain sieltä kaikenlaisia erilaisia raha-työkaluja, joita oikeasti aloin käyttämään. Ja käyttämään, ja käyttämään ja käyttämään. Uudestaan, uudestaan ja uudestaan. Vasta jonkin ajan kuluttua huomasin että jotain on jotenkin erilailla. En osannut kuvata miten mutta jokin tuntui erilaiselta.

Jotenka jatkoin. Jatkoin sen vaatimista itseltäni että muutan tämän. Että olen enemmän, ja että olen itse niin rahatilanteeni kuin koko elämäni lähde, odottamatta että joku tai jokin muu ulkopuoleltani muuttaa elämäni puolestani. Ja  rahatilanteeni onkin yksi niistä monista asioista joka on vuosi vuodelta helpompi ja kevyempi! Yksinkertaisesti siksi että olen valmis käyttämään näitä työkaluja siihen ja jatkamaan eteenpäin. Vaikka joku hetki saattaa tuntua siltä että mikään ei etene, en lopeta. En luovuta.

Ja ovathan maisemat tämän maratoonin varrella melko huikeat! Rahan kautta olen oppinut valtavan paljon vastaanottamisesta, luovuudesta, ja kehoista. Sekä tunnistamaan valheita!

Oletko valmis luomaan kestävän tulevaisuuden – sinulle? Vasta kun sitoudut omaan tulevaisuuteesi, voit muuttaa myös maailman ja erityisesti maapallon tulevaisuutta kestävämmäksi.

Huomaatko joskus ajattelevasi että voi kun rahaa vain tulisi aina jostain niin ettei tarvitsisi tehdä töitä, ja sitten voisi tehdä mitä huvittaa? Tämä on yksi niistä tavoista, joilla laitat rahan lähteen itsesi ulkopuolelle.

Tarvitseeko töiden olla ikäviä? Tässä toisenlainen idea:

1. Tee lista kaikista niistä “mitä huvittaa” -asioista, joita tekisit jos sinulla olisi rahaa ja aikaa – lisää listalle ihan kaikki!
2. Kysy: “Mitä se vaatisi että tienaisin rahaa näiden asioiden tekemisestä?”

Älä mieti asiaa sen enempää, ja anna universumin yllättää.

Mikä muu on mahdollista rahan kanssa, mitä et ole vielä koskaan harkinnut?