Blogi suomeksi, Keho

Rutiineja vai kaaosta?

Yritätkö luoda järjestystä ja rutiineja?

Kuinka hyvin se toimii sinulle? Jos olet ollenkaan niin kuin minä, rutiinien noudattaminen onnistuu ehkä hetken (tuntuen pakkopullalta) kunnes lipsut siitä, ja sitten tuomitset ja arvostelet itseäsi ettet taaskaan onnistunut, podet huonoa omatuntoa ja uskot että tämä tekee sinusta huonon ihmisen ja on syy kaikkiin ongelmiisi.

Meille sanotaan, että vastaus ongelmiimme ja kehon kipuihin on järjestyksen, rutiinien, tiettyjen dieettien ja liikuntamuotojen säännöllinen noudattaminen. Rutiinit ja niiden noudattaminen ovat kuitenkin monille lähinnä itsen ja kehon tuomitsemisen ja arvostelemisen lähteitä. Ja tuomitseminen taas on ongelmien, sairauksien ja jumien lähde.

Vertaatko itseäsi muihin, jotka tuntuvat pystyvän noudattamaan rutiineja tapahtui mitä tahansa? Kun katsot tälläisiä ihmisiä ja vertaat itseäsi heihin, kysy kuinka onnellisia he ja heidän kehonsa ovat? Ja kysytkö sitä tärkeintä kysymystä… oletko sinä ja kehosi samanlaisia kuin he?

Kehosi ei itseasiassa toimi kovin hyvin järjestyksestä käsin. Kehosi on osa luontoa, osa tätä planeettaa. Kuinka luonto toimii? Millainen järjestys metsässä on? Onko luonnon eläimillä rutiineja? Vai seuraavatko ne energiaa, oli se mitä tahansa? Syövätkö linnut aina kello 12 lounasta?

Kehosi ei myöskään toimi kovin hyvin muiden ihmisten ja kehojen rutiineista käsin. Jos katsot peiliin, saatat huomata että kehosi on uniikki. Se ei näytä samalta kuin muiden kehot. Se ei myöskään toimi samoin kuin muiden kehot. Mikä on uniikisti mahdollista sinun kehollesi? Mitä sinun uniikki kehosi kaipaa ja tarvitsee?

Järjestystäkin tarvitaan, mutta vain pienissä määrissä kaaoksen ollessa pääsasiallinen luova elementti. Järjestys on itseasiassa monien sairauksien lähde. Kaaosta taas usein pidetään pahana asiana. Kaaos ei kuitenkaan tarkoita tuhoa ja sekasortoa, vaan sitä että kaiken ei tarvitse olla jatkuvasti samanlaista. Loppujen lopuksi ainoa pysyvä asia universumissa on jatkuva muutos. Kun yrität pitää kehosi rutiineissa etkä salli sille kaaosta, erotat sen luonnosta ja luonnollisesta toiminnasta.

Kehosi muuttuu jatkuvasti, jos sallit sen. Jopa tiede kertoo meille että vanhimmat solut kehossa ovat 7 vuotta vanhoja, ja monilla soluilla uusiutumistahti on paljon nopeampi. Näkökulmat, mielipiteet ja jatkuva järjestyksen ja rutiinien haku on se, mikä luo kehostasi samanlaisen ja rappeutuvan. Kaaos sallii kehosi uusiutua ja muuttua.

Mitä enemmän olen sallinut kaaosta keholleni (sitä että ei tarvitse syödä, nukkua, urheilla, tehdä yhtään mitään mihinkään tiettyyn aikaan tai tietyllä tavalla), sitä helpommaksi ja kevyemmäksi elämä kehon kanssa on tullut. Ja hauskemmaksi! Siitä on tullut seikkailu – mitäköhän kehoni valitsee ja tarvitsee tänään? Mikä on mahdollista minulle ja keholleni tänään?

Kehosi tietää parhaiten mikä sille toimii, samoin kuin sinä tiedät parhaiten mikä sinulle toimii. Mitä jos kysyisit keholtasi?

  • Keho, mitä tarvitset tänään?
  • Keho, mitä tarvitset nyt?
  • Keho, haluatko syödä?
  • Keho, mitä haluat syödä?
  • Keho, mikä olisi sinulle hauskaa nyt?
  • Jos menneisyyttä ei olisi, mitä minä ja kehoni voisimme valita ja luoda tänään?

Mitä jos kehosi olisi kaaottinen mahdollisuuksien ja tietoisuuden lähde?