Blogi suomeksi

Miten luoda elämääsi kysymyksillä?

Viime vuodet olen luonut elämääni lähinnä kysymyksiä kysellen. Se voi kuulostaa oudolta tai saatat miettiä miten ihmeessä se oikein toimii, joten alla yksi esimerkki, ja muutamia kysymyksiä sinulle!


Heinäkuussa olin menossa Casalborgoneen Italiaan Puhu Entiteeteille -fasilitaattorikoulutukseen. Tähän pienen pieneen kylään keskellä Italian maaseutua ei ole koskaan ollut kovin helppo päästä, mutta onnistuin kuitenkin löytämään lennot lyhyen välilaskun kanssa Torinoon ja sieltä kyydin Casalborgoneen.


Mutta paluumatka olikin sitten hankalampi. Lennot Torinosta olisivat olleet niin että Amsterdamissa olisi ollut 9 tunnin välilasku, josta en ollut kovin innoissani eikä se tuntunut kovin kevyeltä.


Jotenka en varannut lentoja, vaan kysyin kysymyksiä. Mikä muu on mahdollista tämän kanssa? Kirjaimellisesti vain toistin tuota kysymystä monta kertaa, en yrittänyt keksiä ratkaisua, ja jätin asian “hautumaan”.
Muutamaa päivää myöhemmin satuin puhumaan erään koulutukseen tulevat ystäväni kanssa, sivulauseessa mainiten että ovatpa lennot Suomesta sinne hankalat. Ja hän vastasi että hei ajan sieltä kotiin autolla Pohjois-Saksaan Sveitsin kautta, voin heittää sinut Zurichin lentokentälle ja katso tässä olisi suora lento Zurichistä Helsinkiin sinä iltana.


Jotenka sen sijaan että olisin viettänyt 9 tuntia Amsterdamin lentokentällä, pääsin autolla ajellen yhden parhaimmista ystävistäni kanssa läpi Italian ja Sveitsin alppien! Ei olisi tullut mieleenkään ajatella tälläistä vaihtoehtoa. Kysymys avaa oven sellaiseen mitä et pysty kuvitella ja mitä mielesi ei voi luoda.


Mitä avoimempia kysymyksiä kysyt yrittämättä etsiä vastauksia, sitä loistokkaammin universumi voi sinut yllättää. Mitä kysymyksiä voit kysyä, mitkä avaisivat ovet suurempiin mahdollisuuksiin? Tässä muutamia ideoita:

  • Mikä muu on mahdollista (tämän kanssa)?
  • Mitkä ovatkaan äärettömät mahdollisuudet?
  • Mitä muuta voin valita, mitä en ole vielä harkinnut?
  • Kuinka tästä tulisi vieläkin parempaa?

Millä kysymyksillä voisit leikkiä tänään?