Blogi suomeksi

Parantajan parantuminen

Minulle on aina ollut tärkeintä auttaa muita. Heti kun näin että joku asia voisi olla paremmin jollakin toisella, tapasin aina rynnätä apuun. Tai luulin auttavani, mutta kun lähdet auttamaan jotakuta ilman että tämä henkilö sitä itse pyysi, päädyt usein saamaan lokaa niskaan. Tai huomaat saaneesi auttamasi henkilön kivut ja ongelmasi itsellesi. Ja sitten ihmettelet mitä meni väärin?

Itselleni tämä koko homma muuttui aivan täysin Accessin työkaluilla. Enää ei tarvitse itse kärsiä, ja pystyn myös olemaan paljon enemmän hyödyksi muille kuin ennen.

Yksi tärkeä elementti parantajan parantamisessa on tiedostaa, että jos henkilö ei pyydä sinulta apua eikä kysy yhtäkään kysymystä, et voi olla avuksi. Vaikka kuinka yrittäisit. Tulet vain saamaan antamasi energian takaisin tikareina selkään.

Kaikki parantuminen ja muutos on aina jokaisen henkilön oma valinta. Voit myötävaikuttaa siihen, voit olla tukena, mutta et voi viedä jonkun toisen henkilön valintaa heiltä. Meillä on kaikilla vapaa valinta, myös kärsiä. Yksi suurimmista lahjoista mitä voit olla, onkin olla sallivuudessa. Se tarkoittaa, ettet myötäile etkä vastusta. Se on “Ai haluat nyt kärsiä. Ok. Jos joskus haluat valita jotakin muuta, olen täällä”. Se usein muuttaa paljon enemmän kuin se että yrittäisit pakolla saada jonkun toisen valitsemaan jotakin erilaista.

Meillä kaikilla on voima parantaa itsemme ja kehomme. Se tulee oman henkilökohtaisen tietoisuuden lisääminen kautta, ei löytämällä joku tai jokin oikea vastaus ulkopuoleltasi. Mitä jos sen sijaan että yrittäisit viedä toisen kivun ja ongelmat pois, voimaannuttaisit heitä tietämään että he itse kykenevät siihen? Että heissä itsessään piilee kaikki tarvittava voima. Näin luot voimaantuneita ihmisiä, jotka eivät ole riippuvaisia sinusta tai kenestäkään muusta.

Kysymys, josta oli minulle itselleni hyötyä on “Yritänkö järjestellä tämän henkilön elämää, vai luoda omaani?”. Huomasin, että aina kun riensin auttamaan jotakuta toista (ilman että he sitä millään tavalla pyysivät), otin energiani pois oman elämäni luomisesta. Lisäksi tämä “pakkoauttaminen” loi lähes aina konfliktin minun ja tuon henkilön, jota yritin auttaa, välille.

Jos et yrittäisi järjestellä kenenkään toisen elämää heidän puolestaan, mitä voisit luoda omassa elämässäsi? Mitä jos sen sijaan olisit tarjolla silloin kuin joku sitä pyytää, ja muutoin keskittyisit tekemään omasta elämästäsi hurjan hauskaa ja loistokasta ja toimivaa, sinulle?

Parantajan parantuminen alkaa siitä, kun voimaannutat itse itsesi tietämään mitä tiedät, ja esimerkilläsi innostat muitakin pääsemään käsiksi omiin, sisällään piileviin aarteisiin ja kykyihin.