Blogi suomeksi

Oletko tunteiden riepoteltavissa?

Dain Heer (yksi Access Consciousness perustajista) sanoi äskettäisellä livevideollaan hyvin juuri siitä että “tässä ei ole kyse siitä miltä sinusta tuntuu, vaan siitä mitä pääset olemaan“. Monesti teemme tunteistamme niin merkityksellisiä – tämä tuntuu epämukavalta, joten en valitse. Jään kotiin, en tee mitään, tuntuu pahalta.

Kuvittelemme että tunteemme ovat jonkinlainen kompassi – yleisesti sen kompassin suunta on kohti sitä että kaikki pysyy aina samana ja mahdollisimman rajoittuneena.

Muutos ei aina tunnu kivalta tai miellyttävältä. Mutta mitä jos et etsisikään tunteita, vaan sitä mitä pääset olemaan? Mitä mahdollisuuksia tulee avautumaan? Mitä muutosta voit luoda?

Itse tunnen oloni usein todella epämukavaksi ennen isoja koulutuksia, omiani tai niitä joihin osallistun. Usein tuntuu siltä että haluan vain jäädä kotiin, laittaa silmät kiinni ja käpertyä nurkkaan odottamaan että tunne menee ohi. En ole kuitenkaan kuunnellut tätä, vaan olen silti valinnut mennä eteenpäin, ja joka kerta tuo koulutus tai asia josta näin tunsin on ollut aivan mieletön ja muuttanut aivan järjettömän paljon asioita.

Onneksi on ollut kysymykset apuna! Jos en olisi osannut kysyä kysymyksiä ja päästä käsiksi tietoisuuteni, olisin totta kai jäänyt rypemään tunteisiini. Artikkelin lopusta löydät kysymykset mitä itse käytän näissä tilanteissa.

Viime vuosien tapahtumien tarkoituksena on ollut saada sinut tuntemaan olosi mahdollisimman huonoksi, jotta lamaantuisit etkä tekisi mitään. Näin sinua on helppo kontrolloida. Tarpeemme tehdä tunteista merkityksellisiä tekee meistä kontrolloitavia. On helppo aiheuttaa reaktioita ja saada sinut ansaan, kun iskee tunteisiisi.

Mainontakin käyttää tunteitasi jatkuvasti hyväkseen; osta tämä tai aiheutat pahaa muille, osta tämä niin tulet iloiseksi, osta tämä niin sinua rakastetaan, jos et osta tätä vaihtoehtoa vaan tuon toisen niin ilmastonmuutos on yksin sinun syytäsi.

Se miltä sinusta tuntuu ei ole sama asia kuin tietoisuutesi. Tietoisuus sisältää kaiken, myös kaikenlaiset tunteet ja olotilat. Se että tuntuu epämukavalta, ei tarkoita etteikö valinta loisi lisää tietoisuutta ja mahdollisuuksia, ja keveämpää tulevaisuutta.Mitä tapahtuisi, jos tunteidesi sijaan alkaisit toimia tietoisuudestasi käsin?

Kun olen valinnan edessä (ja se aiheuttaa tunteita), kysyn:

  • Jos valitsen tämän, millainen elämäni tulee olemaan 5, 10, 50 vuoden päästä?
  • Jos en valitse tätä, millainen elämäni tulee olemaan 5, 10, 50 vuoden päästä?
  • Mitä tämä luo?

Ja sitten huomioin energian mikä muodostuu kun kysyn nuo kysymykset, ja valitsen sen perusteella.

Voisit ajatella tätä niin että jos ajotielläsi on metri lunta, ja haluat ajaa siitä autollasi, onko se helpompaa jos kolaat lumet ensin pois? Se metrisen hangen pois kolaaminen ei välttämättä tunnu kovin kivalta, se vaatii fyysistä ponnistusta ja vie hetken, mutta mitä se luo?