bisnes, Blogi suomeksi

Yrittämistä vai menestymistä?

Kuinka paljon yrität luoda bisnestäsi siitä käsin miten joku muu luo omaa bisnestään, tai miten sinulle on kerrottu että asiat pitää hoitaa?

Isäni oli yrittäjä, ja jo pienestä pitäen katsoin millaista hänen elämänsä oli ja päätin että en ainakaan ikinä ala yrittäjäksi kun se on tuollaista! Se vaikutti hankalalta, stressaavalta, aikaa vievältä, ahdistavalta ja muutenkin kaikin tavoin huonolta idealta. Kunnes sitten 20 vuotta myöhemmin tajusin että voin tehdä asiat täysin omalla tavallani, sellaisella mikä toimii minulle.

Oma yrittäjyyden polkuni lähti siitä kun kävin ensimmäisen Access Bars-koulutukseni, ja sitten muutamien mutkien kautta halusin muuttaa Espanjaan. Tästä lisää tässä blogissa. Yhtäkkiä löysin Facebookista ilmoituksen Espanjassa olevasta hoitotilasta, joka etsi kesän ajaksi minkä tahansa energia- tms. hoitojen tekijää. Ensimmäinen ajatukseni oli että no minähän osaan nyt tehdä näitä Barseja!

Luin ilmoitusta lisää ja siinä oli vaatimuksena että sinulla pitää olla oma toiminimi, jolla voit tehdä hoitoja ja vuokrata tilaa. Sitten vain Googlaamaan “miten perustaa toiminimi” ja kahdessa viikossa se oli perustettu, starttiraha haettu, tavarat pakattu ja lippu Espanjaan varattu. Näin siis päädyin perustamaan bisnekseni vähän kuin vahingossa.

Matkan varrella bisnekseni on kokenut vaikka kuinka monia muutoksia – niin kuin minäkin! Tarkoitukseni ei todellakaan ollut luoda jotakin pysyvää, vaan kaikki lähti vain siitä että tämä oli hyvä tapa muuttaa Espanjaan hetkeksi. Aloittaessa ei todellakaan tarvitse olla täydellinen eikä osata kaikkea, tai olla suunnitelmaa seuraavaksi 25 vuodeksi, vaan kysyä “Mikä on ensimmäinen askel?” ja edetä siitä. Kysymyksiä kysyen ja uskaltaen muuttua ja muuttaa asioita matkan varrella. Bisnes ei ole koskaan valmis (jos se olisi, se olisi sen bisneksen loppu).

Yrittäjyyteen liittyy niin paljon näkökulmia siitä mikä on oikein ja mikä on väärin, ja mikä luo menestystä ja mikä ei, ja usein päädymme vertailemaan itseämme muihin. Toki on ok hakea inspiraatioita muilta, mutta monesti jätämme sen tärkeimmän kysymyksen kysymättä: Tuleeko tämä toimimaan minulle ja bisnekselleni?

Omalla bisnekselläni ei moneen vuoteen ollut nettisivuja eikä edes Facebook-sivua. Lisäksi vaihdoin oleskelumaatani muutaman kuukauden välein Espanja-Skotlanti-Suomi akselilla, mikä tietysti myös loi jatkuvan muutoksen tarpeen. Kirjanpitäjä on vaihtunut useaan otteeseen, samoin nettisivun nimi, tarjoamani palvelut ja koulutukset, kuin myös niiden hinnatkin. Mitä jos bisnes todella olisi elossa olemisen seikkailua?

Simone Milasasia (Joy of Business* -kirjan kirjoittajaa) lainatakseni;

Bisnes on ilo luoda sitä mikä laajentaa elämääsi sillä mikä luo sinulle rahaa

Jos kaipaat lisää keveyttä omaan bisnekseesi, niin tässä muuttamia kysymyksiä mitä itse olen käyttänyt:

  1. Jos tekisin tämän omalla tavallani, miten tekisin tämän?
  2. Mikä on uniikisti mahdollista minulle ja bisnekselleni?
  3. Kun jokin asia ei toimi; mikä olisi kevyt valinta tässä? Mitä täysin erilaista voin valita, mikä sallisi tämän muuttua?

Minkä takia muuten Access Consciousnessissa ei puhuta yrittämisestä? Jokainen sana, jota käytät, luo todellisuutesi, sillä jokaisessa sanassa on luomisen energia. Haluatko todellakin vain yrittää, vai olisiko aika alkaa myös onnistumaan ja menestymään?

* Joy of Business -kirja on ilmestynyt suomeksi nimellä Bisneksen Ilo. Voit lukea siitä lisää täällä.