Blogi suomeksi

Kun tehtävälista on liian pitkä

Tuntuuko että tehtävälista vain kasvaa vaikka mitä tekisit? Että hautaudut tekemättömien asioiden alle? Että asioita on niin paljon ettet edes tiedä mistä aloittaa?

Tiedän tunteen! Kun aloin tehdä Access Consciousnessin kanssa töitä, minulle alettiin pian tarjota kaikenlaisia erilaisia projekteja. Sanoin kyllä kaikkeen ja työlista alkoi olla sen verran pitkä että tajusin että jonkin on muututtava.

Ensin olin kysymyksessä siitä että olenko sanonut kyllä vaikka ei olisi pitänyt? Mutta jokainen asia oli tuntunut niin kevyeltä, jotenka tiesin että olin valinnut sanoa kyllä siitä käsin mikä on minulle totta ja mihin tiedän pystyväni. Mutta tiedostin myös hyvin selkeästi sen että jos yritän tehdä tämän kaiken niin kuin olen aina ennen tehnyt, tekemällä, tämä ei tule onnistumaan. Vuorokaudessa ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi tunteja.

Tiesin että asioiden vähentäminen ei tulisi toimimaan – samaa olin tehnyt ennenkin, ja se loi tilanteen jossa en loppujen lopuksi pystynyt tehdä yhtään mitään kun jokainen pienikin asia tuntui ylitsepääsemättömän isolta. Näkökulma siitä että vähemmän on enemmän on teoreettisesti kiva, mutta käytännössä se harvoin toimii meille… ja usein sen sijaan luo tilanteen, jossa et pysty tehdä yhtään mitään.

Aloin kysyä “Mitä voin OLLA mikä sallisi tämän kaiken tulla tehdyksi?“. Asiat alkoivat sujumaan aivan eri tavalla, ja veivät paljon vähemmän aikaa ja energiaa! Mikä tila voin olla? Mikä energia voin olla? Yritämme usein tehdä asioita päästämme, ja ajattelusta käsin, sen sijaan että tekisimme olemisesta ja energiasta käsin, ja ottaisimme myös kehomme mukaan luomaan.

Toinen asia, minkä olen huomannut omasta työskentelystäni on että jos yritän keskittyä yhteen asiaan kerrallaan, siitä ei tule mitään. Kun taas sallin itseni tehdä monia asioita samanaikaisesti, asiat hoituvat paljon paremmin. Yritätkö keskittyä liikaa vain yhteen asiaan?

Muutamia kysymyksiä, joita voit käyttää avaamaan näitä tilanteita:

  • Mikä energia ja tila voin olla, mikä sallisi tämän tulla tehdyksi helppoudella?
  • Mikä tarvitsee huomiotani juuri nyt?
  • Mistä voin aloittaa, mikä loisi eniten helppoutta?
  • Mitä kaikkea voin tehdä samanaikaisesti?
  • Miten voin ottaa kehoni mukaan tähän?
  • Mitä voin tiedostaa kyvyistäni, mitä en ole ennen tiedostanut? **

Ja mitä jos tunne siitä ettet pysty johonkin ei ole edes sinun? Ehkäpä se ajatus onkin alunperin äidiltäsi, työkaveriltasi, kaupan kassalta tai joltain sinulle aivan tuntemattomalta henkilöltä? Olemme niin tietoisia kaikesta ympärillämme usein ollenkaan tajuamatta sitä itse. Silloin voit ottaa käyttöön Access Consciousnessin “Kenelle tämä kuuluu?” -työkalun! Mitä se on ja kuinka se toimii videolla täällä.

** Mistä tiedät saitko kysymykseen oikean vastauksen, tai jos tuntuu ettet saa mitään vastausta? Niin ei ole tarkoitustaa! Täältä löydät videon kysymyksistä ja siitä miten ne toimivat muutoksen luomisessa.