Blogi suomeksi, Keho

Näkökulma on sairauden alku

Kuinka monta kertaa päivän aikana kuulet jonkun sanovan jotakin ääneen: “kylläpä on hinnat kallistuneet, onpa todella väsyttävä olo, ainoa tapa pysyä terveenä on syödä sitä ja sitä, on liian kuuma”… Ja automaattisesti sillä hetkellä päätät oletko samaa mieltä vai eri mieltä, ja sitä kautta luot itsellesi näkökulman? Oli kyseessä myötäilevä näkökulma, tai vastustava näkökulma, olet juuri jäänyt jonkun toisen luoman todellisuuden loukkuun.

Äärettömänä olentona näkökulmista kiinni pitäminen on itseasiassa todella epäluonnollista. Siksi useimmiten lukitset näkökulmia kehoosi tai olemukseesi todella tiukasti, jotta muistaisit pitää siitä kiinni, ja toteuttaa sitä elämässäsi.

Kun lukitset näkökulmia kehoosi pitääksesi ne osana todellisuuttasi, ympäröit ne perusteluilla ja tuomitsemisilla juurruttaaksesi ne paikoilleen, estäen energiaa liikkumasta sulavasti ja luonnollisesti, luoden blokkeja energiavirroissa. Tämä luo hankaluuksien, ongelmien, ja niin henkisten kuin fyysistenkin sairauksien alun.

Näkökulma luo tiukkaa järjestystä ja kuria. Energia ei pääse kaoottisesti ja vapaasti liikkumaan minne sen milloinkin tarvitsee, mikä köyhdyttää kehoasi ja elämääsi. Kehosi solut eivät kirjaimellisesti saa tarvitsemiansa energioita. Kun otat näkökulman, estät itseäsi muuttumasta. Sekä sinun, että kehosi, tulee muuttua jatkuvasti pysyäksesi terveenä.

Mistä voit alkaa huomata, että olet ottanut itsellesi jonkun muun näkökulman?

Kun yrität puskea jotakin asiaa valtavalla voimalla, aika usein se johtuu siitä, että yrität toteuttaa jotakin, mikä ei ole oikeasti omaa todellisuuttasi. Kun asiat soljuvat helposti, eivätkä vaadi suuria ponnisteluja jatkuvasti, olet oman todellisuutesi jäljillä. Toki jotkin asiat vaativat enemmän tekemistä, mutta siltikin siinä on keveys läsnä.

Rentous on hyvä merkki siitä, että seuraat sitä, mikä on totta sinulle. Vähän aikaa sitten eräs tuttuni kertoi kuinka tieteen mukaan tämä ja tämä aika on optimaalisin aika ottaa päikkärit. Kun vastasin: ”Tai sitten voisit kysyä suoraan keholtasi, milloin se kaipaa lepoa”, hänen olemuksensa ja kehonsa rentoutui. 

Voit myös kysyä: Onko tämä minun näkökulmani? Kenen näkökulma tämä on? Tarvitseeko minun pitää kiinni tästä näkökulmasta, vai voisinkohan valita jotakin erilaista?

Ja toinen loistotyökalu tilanteisiin, joissa huomaat olevasi jumissa jossakin näkökulmassa, on “mielenkiintoinen näkökulma”. Se toimii näin:

  1. Huomaat jonkin näkökulman.

  2. Sano (ääneen tai mielessä) “Mielenkiintoinen näkökulma, että minulla on tämä näkökulma”. Toista tätä useaan kertaan, kunnes olosi alkaa tuntua jollain tavalla erilaiselta.

  3. Sitten sano (ääneen tai mielessä) “Mielenkiintoinen näkökulma, että minulla on tämä näkökulma, että minulla on tämä näkökulma”. Usein viimeistään tässä vaiheessa alkaa hymyilyttämään, ja tiedät, ettei näkökulmalla ole enää samanlaista otetta sinuun.

Lisää työkaluja oman todellisuutesi löytämiseen opit Access Bars® -koulutuksessa.

Mikä olisikaan mahdollista elämässäsi ja kehosi kanssa, jos et antaisi enää kenenkään muun näkökulmien sanella todellisuutesi rajoja?

PS. Tältä videolta löydät maistiaisen toisesta työkalusta, jonka opit Access Bars -koulutuksessa.

Onko näkökulmasi alkujaan sinun?