Blogi suomeksi

Oletko jumissa rajoittavien rakenteiden laatikossa?

Rakenteet on se rajoitusten laatikko, joka estää ihmeitä tapahtumasta. Rakenteet on loogisten lineaarisuuksien sarja. “Koska näin, niin sitten näin, ja näin ja näin ja näin.” Sinne ei mahdu yllätyksiä. Sinne ei mahdu muutosta. Sinne ei mahdu ihmeitä. Siellä elämäsi pysyy samana, kuin mitä se oli eilen, ja sitä ennen, ja sitä ennen, ja sitä ennen…

Kuinka monia menneisyyden rakenteita toistat elämässäsi, hieman erilaisin variaatioin? Sama laatikko, hieman eri mausteilla.

Kun pyydät jotakin, mitä sinulla ei ole, täytyy sinun astua rakentamasi laatikon ulkopuolelle. Muutoin universumi jää kolkuttelemaan rakenteidesi seiniä, toivoen että katsoisit niiden muurien läpi ja huomaisit, ettei sinun tarvitse elää laatikossa. Jotta muutos voi tapahtua, täytyy sinun antaa asioiden muuttua; tulla erilaisiksi. 

Laatikossa voi olla mukavaa (vaikka pääsi ja kätesi jatkuvasti osuvat sen reunoihin), sillä sen sisällä kaikki on täysin kontrolloitua. Valintasi ovat ennalta määrättyjä. Kaikki jatkuu samanlaisena päivä toisensa jälkeen. Ei yllätyksiä. Sinun ei tarvitse ottaa vastuuta mistään. Voit vain leijua sfääreissä… paitsi ettei siellä ole tilaa leijua. Joko olet elänyt tarpeeksi kauan laatikossa?

Suurimman osan elämääsi tällä hetkellä määrittävistä rakenteista opit jo aivan pienenä vanhemmiltasi, usein ennen kuin osasit edes puhua. Loput tulivat sitten koulusta ja kavereiltasi, kun yritit keksiä miten sopisit ympäristöösi ettei sinua kiusattaisi, tehtäisi vääräksi, hyljeksittäisi…

Tutkaile erityisesti niitä elämäsi osa-alueita, jotka tuntuvat raskailta, ahtailta, epämiellyttäviltä tai kivuliailta. Oletko oma itsesi? Vai oletko joku muu, elätkö jonkun muun todellisuudesta, näkökulmista tai rakenteista käsin? Ennen kuin teet valintoja elämässäsi, ketä mietit ensin? Kenen reaktioita mietit?

Joskus näitä rakenteita voi olla vaikea edes huomata, sillä kuvittelet että olet ne. Olet niin tottunut niiden energiaan, ettet huomaa niiden olevan laatikko ympärilläsi, jolla ei itseasiassa ole mitään tekemistä sen kanssa mitä sinä todella olet. Nopein tapa päästä eroon rajoittavista rakenteista onkin kysyä “Mikä on minun todellisuuteni tämän asian kanssa?“.

Ja kun olet jumissa jonkin asian kanssa, kysy; Mitä rakenteita minulla on, mitkä pitävät tämän asian muuttumattomana? Jos Access Consciousnessin tyhjennyslause* on sinulle tuttu, voit käyttää sitä yllä olevan kysymyksen perään purkamaan rakenteita.

*Lue lisää Access Consciousnessin tyhjennyslauseesta täällä. Sivulla olevaan videoon saa suomenkieliset tekstitykset alanurkan rengasikonista. 

Opit tyhjennyslauseen käytön ja monia muita Access Consciousnessin työkaluja Access Bars® -koulutuksessa. Rakenteista puhumme lisää ja puramme niitä 3,5 päivän Foundation -koulutuksessa. Kurkkaa tulevat koulutukset täältä.