Blogi suomeksi

Tekosyiden loppu

Onko olemassa jotain, joka estää sinua saamasta sitä, mitä todella haluaisit? Jotain, joka estää sinua luomasta unelmiesi elämää?

Sanotko koskaan “Jos vain minulla olisi… Jos vain minä olisin… sitten voisin saada sen mitä haluan“?

Jos jatkuvasti kuulet ja teet perusteluita ja tekosyitä, jotka pidättävät sinua luomasta mitä haluaisit, tai miksi et voi aloittaa vielä, saatat haluta katsoa kenen todellisuudesta käsin toimit.

Asiat joita olet halunnut luoda, elämä jota olet yrittänyt saada jo pitkän aikaa, ehkä vuosia, ehkä koko elämäsi, joka on aina ollut todella vaivalloista ja aina on jotain joka estää sinua sitä saamasta… Mitä jos kysyisit, kenelle tämä kuuluu? Kenen todellisuuden, unelmien ja toiveiden pohjalta toimin?

Onko tämä jotain mitä todella haluan? Vai toiminko toisten ihmisten unelmien, toiveiden ja todellisuuksien mukaan? Yritänkö luoda sitä, mitä muut pitävät arvokkaana ja haluttuna?

Ja mitä muut ihmiset ovat päättäneet että minun kuuluisi haluta? Jopa; mitä minä olen päättänyt, että toiset ihmiset ajattelevat siitä, mitä minun tulisi haluta?

Jos voisin saada mitä tahansa, jos voisin luoda mitä tahansa, mitä se olisi? Mikä on minun todellisuuteni? Mikä on arvokasta minulle? Mitä jos voisin saada mitä tahansa, aivan mitä tahansa, jos mikään ei estäisi minua, mitä haluaisin valita?

Kun tulet tietoiseksi siitä mitä todella haluaisit, kun myönnät sen itsellesi, asiat alkavat ilmeentyä nopeammin kuin osaat kuvitella… Yht’äkkiä tekosyistä tulee paljon merkityksettömämpiä, sillä itseasiassa olet innoissasi ja innostunut siitä mitä voit nyt luoda!

Oletko tarpeeksi rohkea tullaksesi tietoiseksi ja selvittää mitä todella haluat? Vaikka se olisi jotain, jota kukaan muu ei valitse, ja josta kukaan muu ei ole kiinnostunt?

Mitä jos se, mitä todella haluat onkin itseasiassa jotain täysin erilaista?

Itse olen toiminut niin monen sellaisten unelmien, haaveiden ja toiveiden pohjalta, joilla oikeastaan ei ollut mitään tekemistä sen kanssa, mitä todella halusin. Ne ovat olleet pieniä asioita sekä isoja asioita, joka-aamuinen joogaharjoitus tai yliopisto-opinnot, näyttelijän ammatti, kodin omistaminen, tasapainoisen pävittäisen rutiinin suorittaminen; lista on kilometrin mittainen..

Kun aloin katsomaan sitä, kuka todella haluan olla ja mikä toimii minulle, aloin huomata kaikki ne “valheet” joiden perusteella toimin, kaikki ne “olisi-pitänyt” asiat jotka kuuluvat tähän todellisuuten. Ja huomasin, että 90% ajasta, ne eivät olekaan merkityksellisiä minulle ja en ole niistä kiinnostunut.

Tapa jolla elän nyt on jotain, jota en olisi koskaan ikinä ajatellutkaan ennen, ikään kuin tällainen ei edes olisi olemassa. Mietinkö joskus mitä hittoa teen? Kun kukan muu ympärilläni ei valitse mitään niin kuin minä, kun ihmiset eivät edes näe miten elän, kun kaikki mikä on minun ulkopuolellani on sellaista jolla ei ole mitään tekemistä todellisuuteni kanssa? Toki. Mutta nuo hetket ovat koko ajan lyhyempiä ja lyhyempiä ja harvinaisempia ja harvinaisempia. Minkä tiedän olevan mahdollista minulle, minun oma todellisuuteeni, on vain paljon arvokkaampaa, paljon HAUSKEMPAA ja iloisempaa minulle. Nyt olen todella kiinnostunut OLEMAAN ELOSSA, koska tiedän että voin saada juuri sen mitä haluan.

Mikä tekisi sinun elämästäsi seikkailun? Minkälaisen todellisuuden voit valita joka antaisi sinulle innostusta elämiseen? Mikä olisi hauskaa sinulle, mikä saisi sinut hyppäämään sängystä joka aamu? Mikä on mahdollista sinulle, mikä ei ole mahdollista kenellekkään muulle?

Leave a Reply